Sim Only vergelijken: Hoe kies je het juiste Sim Only abonnement?

Wist je dat je makkelijk geld kunt besparen met je mobiele telefoon abonnement? Als je een beetje zuinig bent op je spullen, dan maakt het niet uit welk telefoon-abonnement je kiest en toch zul je met een Sim Only vrijwel altijd goedkoper uit zijn. Waarom zou je bij een nieuw telefoon-abonnement ook weer een nieuwe telefoon moeten ‘krijgen’ als hij het nog prima doet? Het is tegenwoordig een fabeltje dat je die telefoon echt gratis krijgt. De prijs wordt gewoon in je nieuwe abonnement verwerkt.

Bij Sim Only zit de winst in de maandlasten: Elke maand dat je met je huidige telefoon verder kunt bellen betaal je ongeveer de helft van wat je eerst betaalde. Dat zijn dus al snel enkele tientjes in de maand winst! Wanneer je dan wel een nieuwe telefoon nodig hebt, dan kun je ook echt het toestel kiezen dat het beste bij je past en je kunt het kopen waar jij dat wilt. Met Sim Only spaar je geld uit en je krijgt er controle voor terug!

Wat is een Sim Only abonnement

Een Sim Only abonnement is een telefoonabonnement waar je geen mobiele telefoon bij krijgt. Als je via een abonnement mobiel wilt bellen, dan zijn er 2 mogelijkheden:

  1. Traditioneel abonnement:
    Je kiest een abonnement mét telefoon (De kosten van je telefoon worden via de maandelijkse telefoon-factuur aan je doorberekend. De telefoon kan hierbij zowel geleased als gekocht worden)
  2. Sim Only abonnement:
    Je kiest een abonnement zonder telefoon en verzorgt de telefoon zelf. (De abonnementskosten zijn lager maar je zult zelf een telefoon moeten verzorgen)

Deze term Sim Only komt uit het verleden: In de eerste jaren van het mobiel bellen, was het in Nederland normaal dat de klant vrijwel gratis een mobiele telefoon bij zijn/haar abonnement kreeg. Vanuit de verschillende telecom-providers werden deze toestellen zwaar gesubsidieerd om de overstap naar mobiel zo klein mogelijk te maken. Inmiddels heeft bijna iedereen een mobiele telefoon. Mobiele telefonie is zo normaal geworden dat telecom-providers geen subsidie meer geven op de telefoons. Ondanks dat het ‘normaal was’ worden de kosten van de telefoon bij een Sim Only abonnement niet meer in de abonnementsprijs verwerkt. Het lijkt daardoor dat een Sim Only abonnement een abonnement met grote korting is terwijl je hier dus eindelijk de juiste abonnementsprijzen ziet.

Voor wie is Sim Only?

Een Sim Only abonnement is de beste keuze voor iedereen die wel een nieuw abonnement wilt, maar wie geen nieuwe telefoon van de provider nodig heeft. Met een Sim Only abonnement kun je zelf kiezen welke telefoon je bij je abonnement wilt gebruiken en het maakt hierbij niet uit of dit een nieuwe of een oude telefoon is. Alle telefoons die al eerder in Nederland goed functioneerden, of die in Nederland te verkrijgen zijn, zullen ook met een Sim Only abonnement goed kunnen functioneren.

Waarom kiezen voor Sim Only?

Er zijn verschillende redenen om voor een Sim Only abonnement te kiezen.

geen simlock op de telefoon
Veel telefoons die door de telefoonmaatschappij geleverd worden, hebben een ingebouwde simlock. Dit zorgt er voor dat je telefoon alleen functioneert als er een simkaart van die telefoonmaatschappij in de telefoon zit.

Zelf juiste toestel kiezen
Bij een Sim Only heeft de abonnement-houder zelf de keuze om de juiste telefoon te kiezen. Alle telefoons zijn hierbij toegestaan maar let wel op dat deze telefoon technisch ook moet kunnen functioneren op het netwerk van je keuze. (Elke telefoon die in Nederland te koop is, zal kunnen functioneren.)

Voordeliger (na± 2 jaar)
Indien dezelfde telefoon bij een Sim Only en bij een ‘traditioneel abonnement zou worden gebruikt, dan is het Sim Only na ± 2 jaar voordeliger. De kostprijs van de telefoon wordt bij de traditionele telefoonabonnementen over de gehele contractperiode in de abonnementsprijs verwerkt. Na de contractperiode is de telefoon geheel betaald aan de provider maar de maandlasten zullen gelijk blijven. Elke maand die je langer dan deze 2 jaar met je eigen telefoon, in combinatie met een Sim Only kunt doen, wordt het voordeel groter.

Korting tov traditioneel abonnement van ongeveer 50%!
Sim Only abonnementen zijn ongeveer 50% goedkoper dan traditionele abonnementen met telefoon. De vaste lasten behorend bij je telefoonabonnement zullen hierdoor lager zijn.