Soorten verzekering

Een kortlopende reisverzekering afsluiten? In welke landen is de dekking geldig?

Over het algemeen biedt een aflopende reisverzekering die je afsluit bij een Nederlandse verzekeringsmaatschappij dekking in de Europese landen, evenals in de landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Hier kunnen per verzekeraar echter wel kleine verschillen in zitten. Let hier dus op wanneer je verschillende reisverzekeringen gaat vergelijken. Hiermee voorkom je onaangename verrassingen als je schade of letsel oploopt in een land waar de dekking niet blijkt te gelden.

Ligt je vakantiebestemming in een land dat niet in Europa of aan de Middellandse Zee grenst? Dan zal in dat geval een standaard aflopende reisverzekering hoogstwaarschijnlijk niet voldoen. Je zult dan moeten kiezen voor een reisverzekering met werelddekking.

Een doorlopende reisverzekering afsluiten? Vooraf verschillende verzekeringen vergelijken.

Wanneer je per jaar in totaal meer dan drie weken op reis bent, dan is een doorlopende reisverzekering hoogstwaarschijnlijk een goede optie. De hoogte van de premie voor een doorlopende reisverzekering kan per verzekeraar verschillen. Misschien dat het extra voordelig kan zijn om een doorlopende reisverzekering af te sluiten bij een verzekeringsmaatschappij waar je al andere verzekeringen hebt lopen?

Doorlopende reisverzekering afsluiten? Controleer de maximale duur per reis.

Kies je voor een doorlopende reisverzekering? Controleer dan vooraf of er in de polis een maximale duur per reis vermeld staat. Zo ja, dan betekent dit dat je per reis na overschrijding van een bepaalde aaneengesloten periode niet meer verzekerd bent. In veel gevallen is deze maximale duur vastgesteld op 90 dagen per reis.