Nieuws   Energie  
Beste dynamische leverancier award

Winnaars beste dynamische energieleverancier Awards bekend

Eerder dit jaar deden wij onafhankelijk onderzoek naar de beste energieleveranciers van 2024. Hierin waren dynamische leveranciers niet officieel meegenomen. Nu hebben we aanvullend onderzoek gedaan naar specifiek de beste dynamische energieleveranciers binnen de categorieën 'laagste prijs' en 'klanttevredenheid'. Zonneplan, Tibber en Budget Energie komen als absolute winnaars uit de test.

Beste dynamische energieleveranciers met de laagste prijs

Budget Energie is de absolute winnaar in de categorie laagste prijs. Zij komen in het onderzoek in 5 van de 6 meest voorkomende verbruiksscenario’s het vaakst als goedkoopste naar voren.

Om de laagste dynamische prijs vast te stellen hebben we de jaarprijzen onderzocht op basis van de inkoopkosten, vaste kosten (abonnementskosten) en eventuele cashback acties die sommige dynamische leveranciers aanbieden.

De nummer twee uit het onderzoek, Frank Energie, kwam in één scenario als goedkoopste naar voren. In alle andere scenario’s eindigden zij als tweede. Tibber heeft de derde plaats bemachtigd binnen deze categorie, zij eindigen in alle scenario’s als derde.

Beste dynamische energieleveranciers op klanttevredenheid

In de categorie klanttevredenheid winnen Zonneplan en Tibber gezamenlijk de eerste plaats. Beiden behaalden een 9,5 als eindcijfer. De derde plaats gaat naar NextEnergy met een 9 als eindcijfer.

Voor klanttevredenheid is inhoudelijk gekeken naar online klantervaringen en hoe leveranciers hier mee omgaan. Daarnaast hebben we de app ervaringen van klanten onderzocht, aangezien de app bij dynamische energiecontracten veel gebruikt wordt en een belangrijke factor is bij het kiezen voor dynamische energie.

Bekijk hier alle resultaten van het dynamische energieleverancier onderzoek

Bron: Keuze.nl
Energie

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team