Kaart Nederland met prijsverschillen steden
Laadpas
6 september 2024
Lisa van Meggelen
Laadpalen in Rotterdam ruim 30% duurder dan in andere grote steden
De laadtarieven voor het opladen van elektrische voertuigen kunnen sterk verschillen per stad. In grote steden liggen de tarieven vaak hoger dan in kleinere steden of dorpen, mede door verschillende aanbestedingen per stad, maar ook door hogere kosten voor ruimte en aansluiting in een grote stad. Echter, ook tussen de grote steden zijn er aanzienlijke verschillen in oplaadkosten.
Vrouw achter laptop vergelijkt
Energie
4 september 2024
Alice van den Berg
Dit zijn nu de duurste energieleveranciers (en dit de goedkoopste)
Energieleveranciers passen regelmatig hun tarieven aan. Welke energieleveranciers zijn het duurste in september? Daarin zien we een aantal veranderingen ten opzichte van afgelopen maand.
Afbeelding van man en vrouw die energie vergelijken met laptop
Energie
3 september 2024
Alice van den Berg
Dit is de top 10 goedkoopste energieleveranciers in september
In september overstappen op een vast energie jaarcontract kan je honderden euro's schelen, wanneer je de goedkoopste- van de duurste energieleveranciers weet te onderscheiden. Welke leveranciers zijn deze maand het goedkoopste?
Huizen met zonnepanelen op dak
Energie
30 augustus 2024
Geert Wirken
Record: nog nooit zoveel uren met een negatieve stroomprijs
De zomer is nog niet voorbij, en nu is al duidelijk: 2024 wordt het jaar met de meeste uren negatieve stroomprijs ooit. Dit jaar is een recordhoeveelheid zonnestroom en wind opgewekt, waardoor de energieprijs vaak onder de 0 euro dook. Tot en met augustus zijn er maar liefst 83% meer uren met een negatieve stroomprijs dan vorig jaar.
Kaart Nederland met prijsverschillen steden
Laadpas
29 augustus 2024
Lisa van Meggelen
Grote prijsverschillen tussen laadpalen: in dezelfde straat tot wel 84% duurder
Het laden van je elektrische of hybride auto kan onverwacht een hoge kostenpost worden. Vooral nu de stroomprijzen de afgelopen jaren flink gestegen zijn, is het extra belangrijk goed te letten op de laadtarieven van de laadpalen die je gebruikt voor het laden. De tarieven van laadpalen kunnen enorm variëren, zelfs binnen dezelfde straat.
Afbeelding van elektriciteitsmast
Energie
20 augustus 2024
Alice van den Berg
Betalen voor terugleveren stroom: deze 6 leveranciers vragen daar méér voor
Het terugleveren van stroom kost geld. Hoeveel precies, hangt helemaal af van je eigen situatie en wat energieleveranciers in rekening brengen. Maar lever je (veel) méér terug dan je zelf verbruikt, dan wil je even opletten. Bij 6 leveranciers betaal je namelijk meer voor terugleveren vanwege een negatieve terugleververgoeding. Hoe zit dat?
Man en vrouw discussiëren aan tafel
Energie
19 augustus 2024
Alice van den Berg
Is een dynamisch energiecontract verstandig (volgens experts)?
Op dit moment heeft ongeveer 4% van de huishoudens een dynamisch contract. Maar de grote vraag is: is een dynamisch energiecontract verstandig? We leggen je uit in welke situaties een dynamisch contract juist wél of niet verstandig is.
Internet
16 augustus 2024
Melvin Paalvast
KPN Internet en TV aanbiedingen: de beste deals
KPN heeft altijd wel aanbiedingen voor nieuwe klanten beschikbaar. In dit artikel bekijken we welke internet en tv aanbiedingen KPN op dit moment te bieden heeft en uit welke deals jij het meeste voordeel haalt.
Beste dynamische leverancier award
Energie
15 augustus 2024
Alice van den Berg
Winnaars beste dynamische energieleverancier Awards bekend
Eerder dit jaar deden wij onafhankelijk onderzoek naar de beste energieleveranciers van 2024. Hierin waren dynamische leveranciers niet officieel meegenomen. Nu hebben we aanvullend onderzoek gedaan naar specifiek de beste dynamische energieleveranciers binnen de categorieën 'laagste prijs' en 'klanttevredenheid'. Zonneplan, Tibber en Budget Energie komen als absolute winnaars uit de test.
Ziggo aanbieding hero
Internet
15 augustus 2024
Melvin Paalvast
Ziggo aanbieding: nieuwe & bestaande klanten kunnen profiteren
Ben je op zoek naar een nieuw internet abonnement? Ziggo wil je graag verwelkomen als nieuwe klant en doen dat regelmatig met hoge kortingen en leuke extra’s. In dit artikel zochten we voor je uit wat de beste Ziggo internet aanbieding is en wat Ziggo doet voor bestaande klanten.
Stijgende gasprijzen, verstandig om je energiecontract vast te zetten
Energie
13 augustus 2024
Lisa van Meggelen
Je energiecontract vastzetten of niet? Dit zegt onze energie-expert erover
De gasprijs op de beurs staat momenteel op zijn hoogste punt dit jaar. Hierdoor lijkt het misschien niet verstandig om nu je energiecontract vast te zetten. Toch is dit juist het goede moment om dit te doen. We vertellen je er alles over.
Energie
13 augustus 2024
Melvin Paalvast
Vast energiecontract wel of niet verstandig?
Is het slim om nu een vast energiecontract af te sluiten? Ja, dat is in augustus verstandig om te doen. De energietarieven voor nieuwe klanten staan nog steeds op een laag punt sinds begin dit jaar, en bij meerdere leveranciers krijg je bovendien hoge cashbacks oplopend tot € 480,-. Hierdoor ben je goedkoper uit vergeleken met een variabel energiecontract.
Energie
10 augustus 2024
Mitchell de Rooij
Is een energie aanbieding met cadeau het waard?
Bij sommige energieleveranciers kun je in plaats van een hoge korting een welkomstcadeau krijgen. In dit artikel onderzoeken we of deze cadeaus echt de moeite waard zijn, of dat je beter voor een korting kunt kiezen.
Close up afbeelding van een stekker zonnepaneel
Energie
8 augustus 2024
Alice van den Berg
Zonnepanelen met stekker: heb je die sneller terugverdiend?
Je hoort er de laatste tijd steeds meer over: stekker zonnepanelen, ook wel plug & play zonnepanelen genaamd. Je kunt ze niet alleen bij (gespecialiseerde) webshops kopen, ook bouwmarkten als Praxis en Gamma verkopen ze. Een stekker zonnepaneel zou een goed alternatief kunnen zijn voor gewone zonnepanelen. Maar als je kijkt naar de terugverdientijd is dat lang niet altijd het geval.
Internet
8 augustus 2024
Jan Goessens
Geld besparen in een huurwoning: Zo bespaar ik ruim € 550,- op mijn vaste lasten
Iets meer dan een jaar geleden ben ik verhuisd naar een nieuwbouwappartement. Ik zou door mijn ervaring met werken voor een prijsvergelijker al veel moeten weten over besparen op mijn vaste lasten. Toch was ik verbaast door hoe eenvoudig het was om honderden euro’s te besparen toen ik dit ging doen voor mijn eigen situatie. In dit artikel leg ik uit hoe ik ruim €550,- op mijn vaste lasten bespaar.

95% van de bezoekers beveelt ons aan!

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Keuze.nl! We scoren gemiddeld een 9,1 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

Kiyoh beoordeling