Nieuws   Financieel  
Mijn ervaring buitenlandse spaarrekening via Raisin

Hoogste spaarrente in Europa: zo haal ik meer uit mijn spaargeld via Raisin

Als medewerker van Keuze.nl ben ik al enige tijd betrokken bij het aanbieden van spaarrekeningen in het buitenland, iets wat ik zelf eerlijk gezegd nooit zou hebben overwogen. Maar door hier voor mijn werk mee bezig te zijn en de enthousiaste ervaringen van collega’s, toch besloot te gaan doen. In dit artikel deel ik mijn ervaring met het openen van een spaarrekening in het buitenland via digitale bank Raisin. Spoiler Alert: ik raad een spaarrekening in het buitenland zeker aan!

Houd er rekening mee dat de te doorlopen stappen en doorlooptijd voor het openen van een spaarrekening, maar ook de rentes in dit artikel kunnen afwijken. 

Zo makkelijk is het openen van een buitenlandse spaarrekening via Raisin

Het openen van een rekening bij Raisin is eenvoudig. Je download de Raisin app, registreert je, en vervolgens zie je direct de banken waar je een spaarrekening kunt openen. Per bank zie je het startbedrag, het verwachte rendement en wanneer de rente wordt uitgekeerd. Handig is het rekentooltje dat laat zien hoeveel rente je ontvangt als je een specifiek bedrag een jaar laat staan.

Tip van mij:
Om je rekening te openen, moet je een startbedrag overmaken. Bij de meeste banken hoeft dit slechts 1 euro te zijn. Als dat is gelukt kun je gerust het volledige bedrag storten. En sparen maar!


Dit is mijn ervaring

Hoewel ik het openen van de rekening wat gedoe vond vanwege de uitgebreide identiteitsverificatie, gaf het proces me wel vertrouwen. Het duurde ongeveer een week voordat ik daadwerkelijk geld op mijn rekening kon storten. Maar het feit dat alles grondig werd gecontroleerd, gaf me een goed gevoel.

Toen mijn Raisin-rekening eenmaal geopend was, koos ik voor de Franse Distingo Bank, vanwege de aantrekkelijke rente en het feit dat deze bank in euro’s werkt. Bovendien heeft Frankrijk een goede kredietscore (wat je terug vindt in het overzicht bij Raisin).

Kredietscore is een manier om de financiële betrouwbaarheid van een land te weergeven.

Inmiddels is het een aantal maanden geleden dat ik geld ben gaan sparen bij Distingo. Ik ben begonnen met een startbedrag en leg nu maandelijks extra in. De rente wordt per kwartaal uitgekeerd en inmiddels heb ik al twee keer rente ontvangen, wat automatisch op mijn rekening wordt bijgeschreven.

Ook mijn ouders sparen inmiddels in het buitenland

Mijn ouders waren, net als ik, in eerste instantie sceptisch over een buitenlandse spaarrekening. Maar toen hun eigen bank weer eens de rente verlaagde, kwamen ze toch bij mij voor meer informatie. Ze waren verbaasd dat de rente op mijn buitenlandse spaarrekening meer dan het dubbele is van die bij hun Nederlandse bank. Inmiddels hebben ook zij een rekening geopend bij dezelfde Franse bank.

Het leuke hiervan is dat ze gebruik hebben gemaakt van mijn vriendencode, wat ons beiden een bonus van 50 euro opleverde. Een mooie extra!


Raisin: dé bank voor sparen in het buitenland

Twijfel je nog of ben je van plan een spaarrekening te openen in het buitenland? Doe dit dan via Raisin: een online bank waar je eenvoudig een of meerdere spaarrekeningen en deposito’s kunt openen en beheren, met rentes tot wel 3,65% per jaar.

Via je Raisin-account heb je eenvoudig toegang tot je spaargeld. Je kunt je spaargeld zelfs spreiden over verschillende spaarproducten, banken en landen.

Nog een tip van mij:
Benieuwd hoeveel méér spaarrente je kunt verwachten? Op Keuze.nl hebben we ook een handige spaarrente-tool, waarmee je snel een indruk krijgt hoeveel spaargeld je opbouwt bij de Europese spaarbank met de hoogste rente via Raisin, in vergelijking met de drie grootste Nederlandse banken.

Voordelen

  • Gratis spaarrekening, zonder maandelijkse kosten
  • Tot wel 3,65% rente
  • Betrouwbare banken en tot 100.000 euro garantie bij faillissement
  • Goede, begeleidende app
  • Keuze tussen diverse spaarproducten en rentepercentages in verschillende landen

Nadelen

  • De doorlooptijd voor het aanvragen en openen van een rekening is wat aan de lange kant

Is Raisin betrouwbaar?
Ja, Raisin is een Duitse kredietinstelling met alle benodigde vergunningen. Raisin heeft meer dan 1 miljoen Europese klanten en werkt samen met 257 partnerbanken. Als Raisin zelf of de bank waarbij je spaart failliet gaat, zorgt het Europese Depositogarantiestelsel ervoor dat je je volledige spaarbedrag tot 100.000 euro binnen 7 werkdagen terugkrijgt. Dat geeft een geruststellend gevoel.

Bron: Keuze.nl
Financieel
Foto van Monica
Geschreven door
Monica Arbeider
Financieel expert

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team