Nieuws   Energie  
Is een energie aanbieding met cadeau het waard?

Is een energie aanbieding met cadeau het waard?

Bij sommige energieleveranciers kun je in plaats van een hoge korting een welkomstcadeau krijgen. In dit artikel onderzoeken we of deze cadeaus echt de moeite waard zijn, of dat je beter voor een korting kunt kiezen.

Welkomstcadeaus of korting bij grote leveranciers?

Om te bepalen welke welkomstcadeaus en kortingen de moeite waard zijn, hebben we drie van de grootste energieleveranciers met cadeau aanbiedingen geanalyseerd.

We kijken naar de totale contractprijs en halen daar de waarde (de korting of het cadeau) van af. Zo hebben we inzichtelijk gemaakt welke aanbieding het meest voordelig is.

Vattenfall Nintendo Switch aanbieding

We beginnen met Vattenfall, een van de grootste energieleveranciers in Nederland. We vergelijken hun Nintendo Switch cadeau aanbieding met hun € 250,- cashback aanbieding.

Korting aanbiedingCadeau aanbieding
Termijnbedrag€ 192,-€ 192,-
Cadeau/korting waarde€ 250,-€ 285,-

Jaarprijs

€ 2.050€ 2.015
Verschil€ 35,-


Maandprijs is berekend met een gemiddeld verbruik van 2500 kWh en 1000 m³ per jaar.

Goedkoper: Nintendo Switch

Beide aanbiedingen hebben dezelfde stroom- en gastarieven. Zoals in de tabel te zien is, kom je met de Nintendo Switch-aanbieding net iets goedkoper uit doordat de cadeauwaarde hoger is dan de cashback.

Bovendien ontvang je de Switch binnen 3 maanden, terwijl je de cashback pas aan het einde van je contractperiode krijgt. Hierdoor is de Vattenfall Switch-aanbieding voordeliger dan de huidige cashback-aanbieding van Vattenfall.

Alle Vattenfall aanbiedingen vergelijken

Essent cadeaukaart aanbieding

Bij Essent kun je kiezen voor een 3-jarig contract met een cadeaukaart van € 275,-. Hier vergelijken we de 3-jarige cadeaukaart aanbieding met de 3-jarige kortingsaanbieding.

Korting aanbiedingCadeau aanbieding
Termijnbedrag€ 185,-€ 193,-
Cadeau/korting waarde€ 200,-€ 275,-
Jaarprijs€ 2.014,-€ 1.982,-
Verschil€ 32,-


Maandprijs is berekend met een gemiddeld verbruik van 2500 kWh en 1000 m³ per jaar.

Goedkoper: Cadeaukaart

Hoewel je met de cashback aanbieding een lagere maandprijs hebt, ben je met de hogere cadeauwaarde van € 275,- toch iets goedkoper uit met de cadeaukaart. Daarnaast krijg je de cadeaukaart al binnen 4 maanden in huis terwijl je met een cashback moet wachten tot het einde van je energiecontract.

Alle Essent aanbiedingen vergelijken

Coolblue Energie cadeaubon

Bij Coolblue Energie kun je kiezen tussen een cadeaukaart van € 225,- of een cashback van € 50,-.

Korting aanbiedingCadeau aanbieding
Termijnbedrag€ 176,-€ 183,-
Cadeau/korting waarde€ 50,-€ 225,-
Jaarprijs€ 2.110,-€ 1.975,-
Verschil€ 135,-


Maandprijs is berekend met een gemiddeld verbruik van 2500 kWh en 1000 m³ per jaar.

Goedkoper: Cadeaukaart

Net als bij Essent blijkt dat je met de Coolblue Energie cadeaukaart aanbieding voordeliger uit bent. Door de hogere waarde van de cadeaukaart kun je wel € 135,- per jaar besparen vergeleken met de cashback aanbieding van Coolblue Energie.

Cadeau of cashback: Wat is de beste keuze?

Als we naar de bovenstaande resultaten kijken blijkt dat een hoge korting niet altijd de beste optie is. Het is belangrijk om per aanbieding te kijken of de waarde van het cadeau of de korting voordeliger voor jou is. Over het algemeen lijken de huidige cadeau aanbiedingen zoals bij Vattenfall, Essent en Coolblue Energie nu voordeliger vanwege de hogere waarde en omdat je het cadeau eerder krijgt dan de cashback.

Bekijk alle energie aanbiedingen

Bron: Keuze.nl
Energie

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team