Nieuws   Internet  
Afbeelding van laptop op tafel

Internet abonnement opzeggen moeilijk? Niet op deze manier

Veel internet providers blijken het opzeggen van een internet abonnement te bemoeilijken en daarbij zelfs in strijd met de regels te handelen, blijkt uit onderzoek van NU.nl. Dit moet natuurlijk veranderen. Maar wist je dat er een kinderlijk eenvoudige manier is om je internet eenzijdig op te zeggen, waarbij je een hoop obstakels kunt omzeilen? 

Maak gebruik van de gratis overstapservice

Door online over te stappen naar een nieuw internet abonnement, maak je automatisch gebruik van de gratis overstapservice. Daarmee wordt je oude contract voor je opgezegd en gaat je nieuwe abonnement op het juiste moment in. 

Vergelijk internet abonnementen

In de situatie waarin je wil overstappen van internet provider doe je dat het beste online. Zo heb je niet alleen een compleet overzicht van het aanbod en de beste deals, je maakt op deze manier automatisch gebruik van de gratis overstapservice van providers. 

Naadloze overgang oude en nieuwe abonnement

Dat wil zeggen dat je oude en nieuwe provider onderling regelen dat je oude abonnement op de juiste datum wordt opgezegd en dat je nieuwe abonnement vanaf die datum naadloos ingaat. 

Zo hoef jij niet zelf te gaan bellen en mailen om op je huidige abonnement op te zeggen, met de eventuele frustratie dat je provider hierbij drempels opwerpt.

Voorkomt tijdelijk geen internet

Bovendien voorkomt online overstappen van internet dat je met een ‘gat’ komt te zitten waarbij je tijdelijk geen internet hebt. 

Je loopt namelijk het risico dat wanneer je zelf eenzijdig je internet opzegt terwijl je tegelijkertijd een nieuw abonnement aanvraagt bij een andere provider, dat je tijdelijk zonder internet komt te zitten. 

Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer de monteur die je nieuwe abonnement komt installeren ziek is, of je abonnement gaat later in dan gepland.

Als je écht moet opzeggen

Moet je echt van een internet abonnement af, omdat je bijvoorbeeld gaat samenwonen of het internet van een overledene gaat stopzetten? Laat de regels rondom opzeggen dan helder zijn.

Opzeggen op dezelfde manier als je aanvraag 

Wat internet providers ook beweren: je moet een internet abonnement op dezelfde wijze kunnen opzeggen als waarop je het hebt aangevraagd. Is dat telefonisch geweest, dan zul je waarschijnlijk wat meer geduld moeten hebben blijkt uit de praktijk.

Maar is het internet abonnement online aangevraagd, dan volstaat simpelweg het versturen van een opzeg e-mail. Dit hoeft niet eens naar een specifiek mailadres gestuurd te worden voor opzeggingen, als dat er niet is. 

Bewaar je opzegmail en de schriftelijke bevestiging goed. Want de e-mail met je opzegging is meteen rechtsgeldig zodra de e-mail in de mailbox van de provider is afgeleverd. 

De schriftelijke opzegging is dus niet afhankelijk van een eventuele telefonische bevestiging van de provider zelf.

Meer over Ziggo opzeggen

Meer over KPN opzeggen

Bron: Keuze.nl
Internet

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team